İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Venüs Burcu Balık

Venüs burcumuz; duygularımızı, değer verdiğimiz şeyleri, aşka ve ilişkilere olan yaklaşımımızı ve hayattan nasıl ve ne şekilde zevk aldığımızı gösterir. Ayrıca paramızı nasıl harcadığımız ve satın aldığımız şeyler hakkında da bilgiler verir.

Doğdukları anda, Venüs gökyüzünde Balık burcunda konumlanan kişilerin Venüs burcu Balık’tır.

Venüs burcu Balık olan kişiler ilişkilerde kendilerini hassas, yumuşak kalpli ve hayalperest olarak yansıtırlar. İlişkide romantizme önem verirler. İlişkinin başında hem partnerini hem de yaşadıkları enerji alışverişini “hissetmeyi” tercih ederler. Tamamen hisleriyle ve içgüdüleriyle hareket ederler. Bu nedenle ileriye yönelik çok fazla somut planlar yapamazlar. Zaman zaman kendi hayal dünyalarında yaşayabilirler. Partnerinin gerçekte olduğu gibi değil, kendi kafalarında kurdukları gibi olduğu yanılgısına düşebilirler. Elbet bir noktada gerçeklerle yüzleşeceklerdir.

Balık burcunda Venüs’e sahip olanların hassas ve duygusal tavırları tüm insanlığa yöneliktir. Sadece kendine bu şekilde yaklaştığını düşünürken aslında tüm insanlara böyle olduğunu görmek, onunla ilişkide olan partneri için çıldırtıcı olabilir. Fazlasıyla kıskanç ve sahiplenici kişiler için, böyle biriyle ilişki yaşamak zorlayıcı olacaktır.

Venüs’ü Balık burcunda olanlar aşık olduklarında koşulsuz severler. Partnerinin maddi durumu, statüsü gibi şeylerden etkilenmezler. Aşık oldukları kişinin ruhunu sever, onu her şeyiyle koşulsuz kabul ederler. Genellikle mazlumlara, biraz yardıma muhtaç görünen insanlara çekilirler. Romantik bir ruha sahip olmaları nedeniyle, acı çekmekten ve kurban rolüne girmekten garip bir şekilde hoşlanabilirler. İlişkileri boyunca oldukça kafa karıştırıcı ve anlaşılması zor davranışlar sergileyebilirler. Ne kadar isteseler de, sadık olmakta ve bağlanmakta zorlanırlar. Genellikle birçoğu ilişkide, en azından yüzeysel olarak bağlıymış gibi davranır.

Venüs’ü Balık burcunda olan bir partneriniz varsa, onunla duygusal ve romantik anların tadını çıkarın. Onun sözüne her zaman güvenemeyeceğinizin farkında olun. Arada bir gerçekleri çarpıtarak anlatabileceğinden emin olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bunu size zarar vermemek için yapar. Belki yüzleşmekten, belki de sizi üzmekten korktuğu için zaman zaman beyaz yalanlar söyleyecektir. Onu anlamaya çalışın. Gerçi onu anlamak zor olacaktır, çünkü o bile bazen kendini anlayamaz.

Venüs’ün bu yerleşimine sahip bazı kişiler, bir yanlış anlaşılma sonucu bile kendilerini bir ilişkinin içerisinde bulabilirler. Siz onunla sevgili olduğunuzu düşünürken, o aslında hiç de böyle bir izlenim verdiğinin farkında değildir. Sadece size duygusal yaklaştığı için ilişki yaşadığınızı zannetmiş olabilirsiniz. Unutmayın ki o herkese karşı böyledir. İlişkiye yön verme konusunda oldukça kötüdürler. Onunla ilişkide olanlar, nerede durduklarını bilmekte zorlanırlar. Ayrıca bu kişiler, o kadar anlayışlı ve tüm olasılıklara açıktırlar ki herhangi bir şeye, fikre, hatta kişiye bağlanmak onlar için zordur.

Balık burcu dünyayı hiçbir zaman siyah-beyaz görmez. Aksine, gökkuşağının tüm renklerini görür. Aşk tanrıçası Venüs Balık burcunda konumlandığında herkesi, her şeyi kapsayan koşulsuz sevgi ortaya çıkar. Bu yerleşime sahip kişiler muazzam anlayışlı, şefkatli ve affedicidir. Balık burcundaki Venüs merhametli ve sevecendir. Onlara tam anlamıyla sahip olmak zordur çünkü onların sevgisi herkesi kapsar. Balık burcu söz konusu olduğunda sınırlar bulanıklaşır. Onların sınırlarının, kırmızı çizgilerinin ne olduğunu bilmek zordur. Hatta sınırları yok gibi görünürler. Bu yerleşime sahip kişilerin gölge tarafları; kaçamak tavırlar, yalan, mağdur rolüne bürünme, karşısındakini veya kendini kandırma olarak sayılabilir.

Venüs’ü Balık’ta olanlar, garip bir şekilde kurban rolünden, acınma duygusundan ve merhamet durumlarından etkilenirler. Hep affetmeyi, hiç almadan hep kendilerinden vermeyi isterler. Ancak, bu şekilde sonsuz vericilik mümkün olmayacaktır. Sonuçta onlar da sadece birer insan. Sürekli kendilerinden verdikleri bir ilişkide, bir anda gerçeğin farkına varıp, kendini kullanılmış gibi hissedebilirler. Bu da içten içe kin ve öfke duyguları uyandıracaktır. Eğer sağlıklı bir ilişki yaşamak istiyorlarsa, her ilişkide alma-verme dengesinin eşit olması gerektiğinin farkına varmaları iyi olacaktır.

İlişkide çok şey verirler ama her şeyi değil. Hatırlanması gereken en önemli şey şudur: Venüs’ü Balık olan birinin zayıf olduğunu sanmak bir hatadır, ancak güçlü olduğunu düşünmek da hatadır. Çünkü her ikisi de olabilirler. Yapılması gereken, onun sınırlarını geçmemek olacaktır. Çünkü hiçbir sınırı yokmuş gibi görünse de bir noktada çizgiyi çekecektir. Onun iyi kalpliliğini ve fedakarlık yapma isteğini suistimal etmeyin.