İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Venüs Burcu Kova

Venüs burcumuz; duygularımızı, değer verdiğimiz şeyleri, aşka ve ilişkilere olan yaklaşımımızı ve hayattan nasıl ve ne şekilde zevk aldığımızı gösterir. Ayrıca paramızı nasıl harcadığımız ve satın aldığımız şeyler hakkında da bilgiler verir.

Doğdukları anda, Venüs gökyüzünde Kova burcunda konumlanan kişilerin Venüs burcu Kova’dır. 

Kova burcunda Venüs’e sahip olanlar, karşılarındaki insanı açık fikirlilikleri, hümanist ve vizyoner kişilikleriyle etkilerler. İlişkide kendine has, benzersiz, asi ve biraz da kışkırtıcı davranırlar. Onları çekici kılan şey, her zaman araya koydukları hafif mesafedir. Objektif ve mesafeli kişilerden hoşlananlar için Venüs’ü Kova olan biri oldukça çekici gelecektir. Aşkta ve ilişkide alışılmış yolu takip etmemeleri ve her zaman kendine has bir yaklaşım sergilemeleri onların en belirgin özelliğidir.

Venüs’ün bu yerleşimine sahip olanlar alışılmadık veya onlara ilginç gelen kişilerden etkilenirler. İlişkide beklenen kalıplara uymak istemezler. Pek çok kuralı kendileri oluştururlar. Her türlü kısıtlamadan nefret ederler. Bazen oldukça soğuk ve ukala görünebilirler. Aşkta daha duygusal olan kişiler için Venüs’ü Kova olan biriyle ilişki yaşamak zorlayıcı olacaktır. Çünkü bu kişiler partnerinin onun duygularından değil, zekasından ve ileri görüşlülüğünden etkilenmesini isterler. Her türlü yoğun duygusal aşk gösterilerinden rahatsız olurlar. Duygusal yüzleşmelerden kaçınırlar. Hem çok iyi bir arkadaş hem de çok eğlenceli bir sevgili olabilecek bir partner isterler.

Venüs’ü Kova olan bir partnere sahipseniz ve onu ilişkide memnun etmek istiyorsanız, ona ne kadar ilginç olduğunu söyleyin. Farklı olduğunu bilmek onu memnun edecektir. Zaman zaman entelektüel anlamda üstün olduğunu gösterme çabasına katlanın ve ne kadar akıllı olduğunu kabul edin. Çünkü sahip olduğu benzersiz fikirleri ve vizyonuyla büyük gurur duyar. Onunla birlikte hayal kurun ve asla onu bir kalıba sığdırmaya, kısıtlamaya çalışmayın. İhtiyaç duyduğu özgür alanı ona sağlayın. O da aynı şekilde partnerinin özgür alanına saygı duyacaktır. Venüs’ü Kova olan biri ilişkide kesinlikle partnerini darlayacak, sıkboğaz edecek veya kısıtlayacak biri değildir.

Bu kişiler sıra dışı davranışları ve ileriye dönük düşünceleriyle her zaman sizi şaşırtmaktan mutluluk duyacaktır. Aşk ilişkisinde olduğu kadar, sosyal ilişkilerinde de bağımsızlığa ve özgürlüğe önem verirler. Onlara ilginç gelen, değişik insanlarla arkadaşlık etmeyi severler. İlişkilerinde, kuralları kendileri belirlemek isterler. Bu kurallar zaman zaman değişebileceği için partnerinin buna uyum sağlaması zorlayıcı olabilir. Unutmayın ki Uranüs yönetiminde olan Kova burcu oldukça belirsiz, ne yapacağı kestirilemeyen bir burçtur. Venüs Kova’da olunca da, bu yerleşime sahip birinin ilişkilerinde her an her şey olabilir. Olaylara verdiği tepkiler her seferinde değişkenlik gösterebilir. Buna rağmen, onlar ilişkide en bencil olmayan insanlardandır. Hiçbir zaman bencillik yapıp, partnerine haksızlık yapacak biri değildir. Partnerini olduğu gibi kabul eder, asla onu değiştirmeye çalışmaz. Her zaman son derece adil ve tarafsız olmaya çalışır. İlişkide partnerini oldukça rahat bırakır.

Venüs burcumuz parasal konulara olan yaklaşımımızı da gösterir. Nasıl para harcadığımız ve satın aldığımız şeyler hakkında bilgiler verir. Venüs’ü Kova olan kişilerin estetik zevkleri de oldukça çeşitli ve belirsizdir. Bir yandan antik çağlardan kalma sanat, giyim ve müzikten hoşlanırken, diğer yandan modern ve fütürist eserlerden de etkilenirler.